Ons werk

Building Change brengt een brede coalitie van organisaties op het gebied van duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking bijeen op het thema beleidscoherentie voor ontwikkeling en de SDG’s. We lobbyen bij de Tweede Kamer en bij ministeries en organiseren events met politici. En we delen ons verhaal via sociale media.

Klik hieronder op een van onze projecten of campagnes om er meer over te lezen!

Onze projecten en campagnes

Klik hieronder op een project of campagne om er meer over te ontdekken!

Binnen de campagne #AdopteerEenSDG 
worden Tweede Kamerleden adoptieouder van een Duurzaam Ontwikkelingsdoel, waar zij in hun ambtsperiode zorg voor dragen. Tijdens Rutte III adopteerden 26 Kamerleden uit verschillende fracties een SDG. 
Wat doet Nederland om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te halen? De eerste Nederlandse SDG Spotlight werpt een kritische blik op de Nederlandse aanpak, met focus op SDG 10 en SDG 15.
Sinds 2019 is de SDG-toets een feit: nieuw beleid wordt getoetst op de bijdrage aan het behalen van de SDG’s. Met de SDG-toets Toolkit lees je hoe jouw organisatie effectief gebruik kan maken van dit nieuwe instrument. Ook vind je hier relevante onderzoeken en publicaties over de SDG-toets. 
In onze campagne #BeleidDatKlopt vragen we aandacht voor incoherenties in beleid: vaak werkt Nederlands beleid zichzelf tegen, al helemaal als we kijken naar de effecten van ons beleid elders ter wereld. Wij willen juist coherent beleid: Beleid dat klopt!