Building Change

Ons werk

Building Change brengt een brede coalitie van organisaties op het gebied van duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking bijeen op het thema beleidscoherentie voor ontwikkeling en de SDGโ€™s. We lobbyen bij de Tweede Kamer en bij ministeries en organiseren events met politici. En we delen ons verhaal via sociale media.

Klik hieronder op een van onze projecten of campagnes om er meer over te lezen!

Onze projecten en campagnes

Binnen de campagne #AdopteerEenSDG 
worden Tweede Kamerleden adoptieouder van een Duurzaam Ontwikkelingsdoel, waar zij in hun ambtsperiode zorg voor dragen. Tijdens Rutte III adopteerden 26 Kamerleden uit verschillende fracties een SDG. 
Sinds 2019 is de SDG-toets een feit: nieuw beleid wordt getoetst op de bijdrage aan het behalen van de SDGโ€™s. Maar we zien dat de toets zelden op een goede manier wordt uitgevoerd. Daarom hebben wij een database met waar de toets wel of niet is toegepast waar die toegepast zou moeten zijn, en identificeren we politiek gunstige momenten voor het voeren van een lobby. 
In onze lobby vragen we aandacht voor de incoherenties in beleid: vaak werkt Nederlands beleid zichzelf tegen, al helemaal als we kijken naar de effecten van ons beleid elders ter wereld. Wij willen juist coherent beleid: Beleid dat klopt!