#AdopteerEenSDG: in gesprek over de internationale effecten van klimaatverandering

Hoe staat het ervoor met de Kamerleden die een SDG adopteerden? Op 17 februari gaan we met hen, en een aantal maatschappelijke organisaties, het gesprek aan over onderwerpen die op het snijvlak liggen van meerdere SDG’s. Het centrale thema is de internationale effecten van klimaatverandering.

Live vanuit Den Haag

Tijdens dit hybride evenement, vanuit het Postillion hotel in Den Haag, gaan Kamerleden met elkaar en met maatschappelijke organisaties in gesprek over onderwerpen die op het snijvlak van verschillende SDG’s zitten. Jan Klink (VVD)Marieke Koekkoek (VOLT)Suzanne Kröger (GroenLinks), Alexander Hammelburg (D66) en Joris Thijssen (PvdA) gaan in debat met elkaar en met vertegenwoordigers uit het maatschappelijke middenveld over hoe Nederlands beleid een positieve impact elders kan hebben. Deelnemers volgen het event online.

Wil jij hierbij zijn: meld je aan via de Partos website.

Internationale effecten van klimaatverandering

Het thema van het evenement is de internationale effecten van klimaatverandering. Tijdens de eerste discussie gaan we in op klimaatrechtvaardigheid, verduurzaming en circulaire economie. Hierbij focussen we ons op de rol van lage- en middeninkomenslanden in de mondiale energietransitie. De tweede discussie van de middag gaat over de effecten van klimaatverandering op ontwikkelingslanden in termen van voedselzekerheid en vrede en veiligheid. Dit panel staat stil bij de rol van klimaatverandering als katalysator in conflict- en risicogebieden. De aanpak van klimaatverandering is een kwestie van beleidscoherentie: in de paneldiscussies zal dus ook nadrukkelijk de synergie tussen de verschillende SDG’s naar voren komen. Aan het eind van de discussie is er voor aanwezigen de mogelijkheid tot vragen stellen.